Spelwereld van
Terra X

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan het updaten van alle informatie over de Vervallen Wereld. Op deze pagina vindt je alvast een overzicht. Houd de website en ons Community Discord in de gaten voor updates!

Het evenement Terra X speelt zich af in de Vervallen Wereld, onze eigen wereld in een verre toekomst. Na eeuwen van technologische ontwikkeling, oorlog, onderdrukking en het mysterieuze alles-vernietigende Teoc kwamen de hoogtijdagen van de mens, het tijdperk der Anciens, ten einde. Sindsdien is het eigenlijk alleen maar bergafwaarts gegaan met de wereld.

Onze hoogtijdagen, ontwikkelingen en voorspoed zijn verwaterd tot legendes en mythische vertellingen. Wat de mensheid allemaal kon, welke technologie zij hadden en hoe de Anciens leefden is bij niemand bekend. Alles is anders geworden door Teoc; het Einde der Tijden. 

Het land is desolaat. Grondstoffen zijn op. De aarde is uitgeput. Er groeit nog maar weinig en voedseltekort is aan de orde van de dag. Sommige plaatsen zijn er zelfs nóg erger aan toe; hier heerst het GIF. Eenieder die hier in verzeild raakt vindt de dood, of wordt gruwelijk ziek en misvormd. 

Verspreid over deze troosteloze wereld bevinden zich kleine samenlevingen of pogingen daartoe. Vele volkeren proberen in deze barre wereld een bestaan op te bouwen of simpelweg te overleven. En wanneer de één wil overleven, betekent dat vaak weinig goeds voor een ander. Sommigen dromen over hoe de wereld ooit was, voor Teoc. Sommigen vragen zich af hoe het zo ver heeft kunnen komen. Maar de meesten leggen zich erbij neer; de wereld is hard en oneerlijk. Dit is de Vervallen Wereld.

Belangrijk!

De wetenschap dat de Vervallen Wereld in de oorsprong onze eigen wereld is, is puur bedoeld als Uit Spel informatie. De personages op Terra X hebben hier geen weet van en hebben geen kennis over de technologie, geografie en politiek van onze tijd en de toekomst. Verwijzingen over de Oude Wereld komen enkel vanuit de organisatie, zodat wij de puzzel van wat er is gebeurd in het verleden correct kunnen vormgeven. Wil je hier zelf iets mee doen, neem dan contact met ons op.

Visie van de Vervallen Wereld

Bij het vormgeven van de Vervallen Wereld hebben wij een aantal thema’s die wij belangrijk vinden. Zie het als de kern elementen van het verhaal dat wij vertellen. Dit zijn in het kort:

  • Overleven: van zowel hongersnood als andere gevaren.
  • Ontdekken: de inwoners van de Vervallen Wereld weten niets over de tijd voor de ramp, weten niets van de ramp zelf en weten ook maar weinig van de wereld zoals die nu is. Er ligt een hele wereld klaar om (opnieuw?) ontdekt te worden.
  • Dynamiek: iedere groepering heeft zijn eigen manier van reageren op andere groeperingen en locaties. Deze unieke dynamieken zorgen voor cruciale interacties en gebeurtenissen. 

Lees hier meer over onze visie over de Vervallen Wereld en het verhaal.

De Vervallen Wereld

Terra X speelt zich af in de Vervallen Wereld. Maar wat is dit voor wereld en wat is de algemene kennis er over? Door Teoc is de wereld onherkenbaar veranderd. De grenzen van het continent zijn niet meer hetzelfde, nieuwe gevaren zijn verschenen en een compleet andere samenlevingsvorm is ontstaan. Uitgebreide kennis over het continent is zeldzaam, maar een algemeen beeld over de verschillende landschappen en windstreken is er wel. Dit lees je allemaal bij Vervallen Wereld.

Inwoners van de wereld - Gildes en Groepen

De wereld wordt door verschillende volkeren en culturen bewoond. Als norm geldt de zogenaamde Gildecultuur; samenlevingen die uit verschillende vakgroepen met elk hun eigen monopolie bestaan. De Gildelozen zijn zij die niet aan de Gildecultuur deelnemen, zij staan hiermee gelijk een paar stappen achter. Buiten de grenzen van de samenleving, in de Woestenij, leven de rovende en gevaarlijke Cannibales of misvormde Malformés.

Lees hier meer over bij Gildes en Groeperingen.

Religies

In een wereld vol ellende en vooral ook onbegrijpelijke mysteries, heeft religie een erg belangrijke plaats. Zeker in tijden van hongersnood, conflict of oorlog, klampt men zich extra hard vast aan geloof. De Vervallen Wereld kent verschillende religies. Van hele lokale sektes tot wijdverspreide geloofsovertuigingen. De bekendste zijn de aanhangers van de Lichtheer en volgelingen van Gaia. 

Lees meer hierover bij Religies.

Bovennatuur

Op Terra X staat magie bekend als de Bovennatuur. Deze term omvat heel veel dingen, van onbegrepen Anciens technologie tot daadwerkelijk onnatuurlijke verschijnselen zoals de geest-beïnvloedende kunst van Woordmacht of de dodelijke krachten van Terremol en Terresang. 

Lees hier alles over de Bovennatuur, zowel de In Spel kennis als onze Uit Spel visie op het uitspelen hiervan. 

Begrippen en figuren

Er zijn een aantal bekende of beruchte figuren die in het werelddeel of in het verhaal dat wij nu vertellen belangrijk zijn. Deze namen, de verhalen van deze personen én alle belangrijke begrippen en termen nog een keer verzameld en op een rijtje lees je bij Personages en Begrippen.

Personage maken

Op Terra X is het voor spelers verplicht om hun personage van te voren aan te melden. Alleen personages die door de organisatie zijn goedgekeurd, mogen gespeeld worden. Alles hierover lees je bij de pagina over Spelen.

Terug naar boven