Visie en Waarden

Wij zijn Sinder Events; vernoemd naar het kampvuur; een plaats om samen te komen en samen verhalen te delen. We noemen ons ook een Levend Rollenspel Community. 

Wie LARP evenementen maakt, wordt gedreven door een bepaalde visie. Wat vind je belangrijk? En waarom? Onze visie is te verdelen in 3 categorieën: 

Wat voor spel wij willen maken.
Wat voor community wij willen stimuleren.
Hoe wij als organisatie willen werken.

Wij nodigen je uit om dit door te lezen.

Spel

Als Sinder Events hebben wij een visie over het spel wat wij willen maken.

Waar wij naar streven is:

Divers aanbod

Wij bieden een diversiteit aan rijke spelwerelden, voor deelnemers met verschillende smaken en interesses om zich in onder te dompelen. Onze spelwerelden zijn scherp gedefinieerd, wat hen elk een geheel eigen karakter geeft. Ieder evenement heeft de ambitie om hun concept elke editie weer tot z’n recht te laten komen. 

Wij bieden LARP evenementen voor alle leeftijden, maar ook voor alle niveaus van ervaring. Wat wij hopen is dat ervaren LARPers bij Sinder Events hun ei kwijt kunnen, maar men hier ook hun magische eerste LARP moment kan ervaren.

Hierin is het ook belangrijk dat de jongeren van ons kinderevenement fijn door kunnen stromen naar de volwassen / weekend evenementen, en dat wij daar de juiste handvatten voor bieden.

Memorabele spelmomenten

Gezamenlijk creëren we nieuwe en memorabele ervaringen. Als organisatie bieden we een stevige basis in de vorm van spelwerelden die herkenbaar zijn vormgegeven en rijk zijn uitgewerkt. 

Hierin willen wij de verbeelding van onze spelers prikkelen en hen meeslepen in verhalen. Van herkenbare, alledaagse problemen, tot bewogen en dramatische uitdagingen. Elk geijkt voor de spelwereld waar het zich afspeelt. 

Maar het scenario van een editie is uiteindelijk een aanzet: het verhaal zelf ontstaat en bestaat in het moment van spelen. Zowel in het spel van spelers en figuranten, als in het spel van spelers onder elkaar.

Veelzijdig spel

Door bezig te zijn met het spel, door het spelen zelf of in de voorbereiding, hopen wij kansen te bieden om kennis te maken met de verschillende elementen van LARP. Het is namelijk een waanzinnig veelzijdige hobby, waarin meerdere elementen samenkomen. Denk hier aan samenspel, acteren en improvisatie, maar ook het maken van kostuums, props en het schrijven en uitdiepen van personages. En wie weet wat nog meer!

Het ontdekken welke aspecten van LARP jou het meeste plezier brengen en hoe je dit op de verschillende evenementen kunt vinden, is iets wat we aanmoedigen en ondersteunen.

Community

Als Sinder Events hebben wij een visie over de community die wij willen stimuleren.

Waar wij naar streven is:

Samenwerking

Deelnemers en organisatie vormen samen de community. Wij stimuleren een community die graag samen LARP evenementen maakt en elkaar daar bij helpt. Wat wij hier zoeken is synergie: een samenwerking waarin wij samen meer bereiken, dan wij elk als individu zouden kunnen. 

Door een hand uit te steken naar nieuwe deelnemers, hopen wij samen onze LARPs toegankelijker te maken. Zo hopen wij meer mensen bij ons te mogen verwelkomen en te helpen groeien in de hobby.

Omdat iedereen binnen de community samen bijdraagt aan het maken van de LARP, hopen wij ook op een gevoel van eigenaarschap. Daarin is men gelijkwaardig; het maakt het ons niet uit of je veel of weinig doet, als je maar mee wil doen. Wij maken de LARP samen.

Veiligheid

Als community willen we open en toegankelijk zijn; een veilige omgeving bieden voor iedereen om elkaar te helpen groeien in hun rollen, zowel als deelnemer als in hun rol binnen de organisatie.

We verwelkomen graag iedereen in onze community, die met ons en met elkaar de hobby, de spelwerelden en het spel tot leven wil brengen en die bij wil dragen aan een gezond en veilig klimaat.

Bij een klimaat van openheid en veiligheid hoort ook bijpassend gedrag. Agressie, passieve agressiviteit en roddelen past hier niet binnen.

Dat problemen en conflict soms opduiken, is onvermijdelijk. Maar ons doel is om dit op te lossen door met elkaar - open en respectvol - in gesprek te gaan.

Motivatie

We stimuleren een omgeving waarin we elkaar motiveren om toffe evenementen te maken: of het nu gaat om elkaar inspireren en ondersteunen in de voorbereiding, of juist die memorabele spelmomenten creëren met elkaar. Waarin je kan leren en groeien, zowel in je rol als deelnemer als organisatielid. Waarin nieuwe uitdagingen haalbaar worden omdat je ze samen doet en elkaar handvatten biedt en waarin je waardering uitspreekt voor elkaars inzet.

LARP is een sterk sociale hobby en de impact van dat sociale aspect omarmen en ondersteunen wij. De kracht van elkaar enthousiasmeren, samen nagenieten en constructieve feedback geven kan niet onderschat worden voor het spel- en organisatieplezier.

Organisatie

Als Sinder Events hebben wij een visie over hoe wij als organisatie willen werken.

Waar wij naar streven is:

Verantwoordelijk

De organisatie bestaat uit vrijwilligers. Wij zien vrijwilliger zijn niet als vrijblijvend, maar als een verantwoordelijkheid. Als jij een verantwoordelijke taak toezegt, moeten zowel deelnemers als jouw teamleden op je kunnen rekenen. Dat maakt ons als organisatie betrouwbaar.

Als organisatie krijgen wij van deelnemers vertrouwen en soms ook gevoelige informatie. Dit nemen wij niet voor lief; maar juist heel serieus. Het is aan ons als organisatie om ervoor te zorgen dat deelnemers zich veilig en comfortabel voelen om ons in vertrouwen te nemen.

Heldere communicatie/samenwerking 

Als organisatie willen we open en transparant werken en communiceren, met duidelijke afspraken over praktische en inhoudelijke zaken en een open oor voor feedback vanuit de community. Daarbij is het van belang dat de deelnemer weet wat die van ons kan verwachten, maar ook wat wij van deelnemers verwachten. 

Onder samenwerking valt ook het contact met de figuranten. Aan de ene kant zijn zij deelnemer, maar aan de andere kant dragen zij ook veel verantwoordelijkheid. Wij vertrouwen hen met onze verhalen en spelwereld en vinden daarom een open en hechte samenwerking onmisbaar.

Gezond klimaat

De organisatie bestaat uit een groep hardwerkende vrijwilligers. Maar er is meer dan enkel passie en hard werken.

Wij zien de organisatie als een plek om te leren en te groeien. Wij bieden graag een platform en een omgeving waarin dit kan en gestimuleerd wordt. Dit kan gaan over inhoudelijke zaken als schrijven of kostuums maken, maar ook organisatorische vaardigheid en communicatie. Wij beschouwen niemand als uitgeleerd en beschouwen de wil om te leren een belangrijke waarde.

Om dit te bereiken, is binnen de organisatie openheid en gelijkwaardigheid van groot belang. Of je nu een ervaren schrijver bent, of zelfs professioneel kostuummaker; je staat open voor een nieuwe, minder ervaren vrijwilliger. En die ook voor jou. Want zowel van ervaring als een nieuw perspectief valt veel te leren. 

De gelijkwaardigheid vindt ook plaats tussen onze verschillende evenementen. Deze zijn geen rivalen of concurrenten en de teams zijn solidair naar hun collega-evenementen. We zijn verschillende evenementen, maar samen een stichting. 

De organisatie bestaat uit vrijwilligers en het is belangrijk dat er ook zo met hen wordt omgegaan; mensen die vanuit passie hun vrije tijd in hun hobby steken. Daarom waken wij voor hun veiligheid en een respectvolle omgang. Er wordt ook gewaakt voor gezondheid. Samen voorkomen wij dat vrijwilligers moeten overwerken. De kwaliteit van een evenement moet nooit ten koste gaan van de gezondheid van de vrijwilligers.

Vrijwilligers worden beloond voor hun inzet Wij werken met een systeem waarbij je als vrijwilliger vergoed wordt met deelname voor een ander evenement binnen de stichting, naar eigen keuze.

Door zelf onze verantwoordelijkheid te nemen en elkaar respectvol aan te spreken als gedrag niet binnen de visie en afspraken valt, helpen we elkaar een betrouwbare organisatie te vormen.

Overig

Tot slot zijn er nog een aantal punten die niet in de bovenstaande categorieën passen, maar voor ons wel van belang zijn:

Buitenleven

Onze evenementen vinden buiten plaats. Dit spreekt wellicht voor zich, maar toch vinden wij het belangrijk om te noemen, dat dit voor ons heel waardevol is. En dat respect voor de omgeving bij ons hoog in het vaandel staat.

Duurzaamheid

We willen zorgvuldig omgaan met onze materialen, zowel de dingen die specifiek voor een evenement zijn, als de materialen die we delen. Zodat alles zo lang mogelijk gebruikt kan worden. 

Ook in het ontwerp willen wij onze evenementen toekomstbestendig maken: elk evenement moet een stevige, gezonde en helder uitgewerkte basis hebben waar nieuwe teamleden op voort kunnen bouwen, wanneer zij het stokje overnemen. 

Ook op ecologisch gebied streven we naar duurzaamheid, met verantwoorde keuzes voor de inkoop materialen en voedsel, alsook de services die wij gebruiken. 

Samenwerking

We bieden graag lokale ondernemers vanuit onze community een platform, zolang hun producten of diensten aansluiten bij een evenement. We staan open voor samenwerkingen met grotere ondernemers, wanneer dit in lijn met onze doelen ligt. Middels deze samenwerkingen hopen wij elkaar te ondersteunen. 

LARP Nederland

Wij willen graag een positieve rol innemen binnen LARP Nederland. Dat betekent dat wij onszelf en andere LARPs niet als concurrenten zien. Wij willen graag dat men LARPs vindt die bij hen past. Dat kan bij ons - en dan ben je van harte welkom - maar misschien is jouw ideale LARP wel elders. Het belangrijkste vinden wij dat men plezier heeft in LARPen.