Quon

Culturen vol overtuiging, ambitie en vermaak

Vele veranderingen hebben het Keizerrijk Quon en de omliggende landen doorstaan: landen worden overheerst en vechten zich vrij, goden troeven elkaar af in een spel met stervelingen als inzet. In het oog van deze storm is Boshoek, een bescheiden dorp dat een grote rol speelt op het wereldtoneel. Waar culturen uit heel de wereld samenkomen in een bruisende mengelmoes en een ieder zich kan bewijzen. Ervaar de levendige culturen, de politieke ontwikkelingen, de invloeden van magie en goden. Speel jouw rol in al wat de wereld van Erumdar te bieden heeft!

Aantal deelnemers: 275

Leeftijd:

14+

Aankomende evenementen 2024:

10 May

t/m

12 May

11 Oct

t/m

13 Oct

Koop hier je tickets!
Terug naar boven

De spelwereld

Ooit, in een ver verleden, schiepen de goden een wereld: Erumdar. Een wereld die over de eeuwen groeide door haar bewoners in de vele kleurrijke landen en culturen, elk gevormd door een eigen landschap.

In het noorden liggen de uitgestrekte steppes en ijzige vlaktes, waar trotse volkeren een hard leven bijeen schrapen. In het zuiden de hoge bergen en eindeloze zeeën van zand, gevuld met mijnen en mysteriën. In het oosten de groene velden en blauwe zeeën die rijkdom bieden aan hen van stand en werk aan de lage klassen. In het westen de dichte wouden doordrongen van magie, waar in het ritme van de natuur eigen eervolle wetten worden nageleefd. Centraal in deze wereld ligt Quon, het Keizerrijk der Goden: een land van militaire trots en magische ontwikkeling. 

De geschiedenis van Quon en de omliggende landen is gevuld met bloederige oorlogen, politieke intrige en grootse, magische verschijningen. De ontwikkelingen liggen nooit stil, zeker wanneer de landen elkaar beïnvloeden. 

Overstijgend aan deze landen zijn er de goden van het Nieuwe Pantheon, zo genoemd omdat zij aan het einde van een grootse godenstrijd opnieuw ontwaakt zijn. Zij beïnvloeden elk op hun eigen manier de wereld, zowel goedschiks als kwaadschiks. 

Welk deel van de spelwereld spreekt jou aan? Lees hier meer over de verschillende culturen, goden en geschiedenissen van de Spelwereld. 

Past Quon bij jou?

Quon is een evenement waar beginnende spelers op een laagdrempelige manier de hobby kunnen ontdekken: je kunt zelf een deel van de spelwereld kiezen om je op te focussen, zodat de informatie behapbaar blijft. Maar het is ook een evenement voor spelers die het diepe in willen duiken. De spelwereld is zeer uitgebreidt en uitgediept, wat veel mogelijkheden biedt om je eigen interesse te vinden: in samenwerking met de organisatie zijn er veel ideeën mogelijk!

We bieden een divers aanbod aan spelmogelijkheden, van diplomatieke missies en goddelijke interventies tot magische ontdekkingen en het helpen van het gewone volk. Het is ons doel om elk personage en elk verhaal te verankeren in een deel van de spelwereld: als organisatie en deelnemers brengen we gezamenlijk de wereld van Quon tot leven. 

Wil je je meer weten hierover? Lees dan hier verder over onze visie op Quon.

Het verhaal van Quon

Na een periode van burgeroorlogen tracht Keizerin Geneviéve om de rust in Quon weder te laten keren, om de uitgeputte legioenen bijeen te houden en het volk tevreden te houden. Om een nieuwe oorlog te voorkomen is de vazalstaat Hastaria onafhankelijk verklaart en wederom een onafhankelijk dwergenrijk geworden. De wonden van die conflicten zijn niet makkelijk te genezen, maar de tijd staat voor niemand stil. Wat is nu de toekomst van het Keizerrijk? 

Steeds vaker en verder mengen de goden zich in de levens van stervelingen: hun aandacht kan een grote zegening zijn, maar ook een groot onheil. Nu blijkt dat stille Sybilla, godin van tijd en kennis, al lange tijd gevangen zit: haar dienaren hebben elke goden dienende sterveling opgedragen om te helpen haar verscheurde lichaamsdelen te verzamelen, haar heel te maken en zo haar te bevrijden. En dat moment van bevrijding komt steeds dichterbij...

Deze samenvatting zal elke paar evenementen worden bijgewerkt. Meer weten over de vorige hoofdstukken of het huidige verhaal? Lees dan hier over het verhaal van Quon.

Het nieuwsblad De Heraut en andere documenten bieden een diepere kijk in de verhalen van Quon. Meer weten? Kijk hier voor de Bibliotheek.

De visuele stijl

In één woord: kleurrijk! Het symbool van Quon, zowel het Keizerrijk als het evenement zelf, is niet voor niets een pauw. Vanwege de vele verschillende culturen heeft Quon een uitgebreide en zeer diverse visuele stijl. 

Elk land heeft een unieke cultuur, die terug te vinden is in verschillende kledingstijlen van dat land. Zowel historische invloeden als meer fantasierijke elementen spelen daarbij een rol. We zien graag terug dat je aan een kostuum kunt herkennen welke culturele achtergrond(en) een personage heeft! 

Meer weten? Kijk hier voor inspiratie, tips en richtlijnen voor je kostuum en andere aankleding.

Hoe kan je meedoen?

Meedoen op Quon kan als speler, of als figurant.

Als speler creëer je zelf een personage dat past in de spelwereld. Wil je weten waar je kunt beginnen en welke informatie vereist is voor het maken en spelen van een personage?  Lees hier hoe je een personage maakt.

Als figurant werk je samen met het team, en speel je vaak meer dan een rol op een weekend. Zo ben jij essentieel in het tot leven wekken van de spelwereld. Geïnteresseerd? Lees hier over ons figuranten team.

Of je nu komt spelen of figureren, lees vooral het Regelsysteem van Quon door!

Als je weet wat je gaat doen, koop dan een kaartje in onze Ticketshop!

Praktische informatie

Een aantal praktische zaken op een rijtje:

Waar: Onze evenementen vinden plaats op de Ada’s Hoeve, te Ommen.
Overnachten:
Kamperen kan op het kampeerveld, of In Spel als je een geschikte tent hebt. 
Tijden:
Deelnemers zijn op de vrijdag welkom vanaf 11.00.

Het spel duurt ongeveer van vrijdag 20.00 t/m zondag 15.00.

Voor meer informatie over het verloop van het weekend, kamperen, parkeren, catering en faciliteiten, zie Praktisch.