Terra X

Vervallen wereld

Na een lange periode van ontwikkeling, rampspoed en oorlogen is de wereld vergaan en onherkenbaar veranderd. Hier, in de vijandige Vervallen Wereld, staat voor velen het leven in het teken van maar een ding: overleven. In deze unieke spelwereld, opgeschud door een brandend object dat uit de hemelen is neergekomen, vind je uitdagingen, conflict en geweld. Maar ook hoop, vertrouwen en diepgewortelde geheimen. Zij die goed zoeken, de juiste connecties maken en de vele gevaren van de reis weten te weerstaan, kunnen uiteindelijk de ellende van de Vervallen Wereld bevechten en misschien zelfs overwinnen. Maar de meesten zullen uiteindelijk als slechts één van de vele slachtoffers aan de Vervallen Wereld ten onder gaan.

Aantal deelnemers: 50 - 100

Leeftijd:

18+

Aankomende evenementen 2024:

14 Jun

t/m

16 Jun

8 Nov

t/m

10 Nov

Koop hier je tickets!
Terug naar boven

De spelwereld

Het evenement Terra X speelt zich af in de Vervallen Wereld, onze eigen wereld in een verre toekomst. Na eeuwen van technologische ontwikkeling, oorlog, onderdrukking en het mysterieuze alles-vernietigende Teoc kwamen de hoogtijdagen van de mens, het tijdperk der Anciens, ten einde. Sindsdien is het eigenlijk alleen maar bergafwaarts gegaan met de wereld.

Onze hoogtijdagen, ontwikkelingen en voorspoed zijn verwaterd tot legendes en mythische vertellingen. Wat de mensheid allemaal kon, welke technologie zij hadden en hoe de Anciens leefden is bij niemand bekend. Alles is anders geworden door Teoc; het Einde der Tijden. 

Het land is desolaat. Grondstoffen zijn op. De aarde is uitgeput. Er groeit nog maar weinig en voedseltekort is aan de orde van de dag. Sommige plaatsen zijn er zelfs nóg erger aan toe; hier heerst het GIF. Eenieder die hier in verzeild raakt vindt de dood, of wordt gruwelijk ziek en misvormd. 

Verspreid over deze troosteloze wereld bevinden zich kleine samenlevingen of pogingen daartoe. Vele volkeren proberen in deze barre wereld een bestaan op te bouwen of simpelweg te overleven. En wanneer de één wil overleven, betekent dat vaak weinig goeds voor een ander. Sommigen dromen over hoe de wereld ooit was, voor Teoc. Sommigen vragen zich af hoe het zo ver heeft kunnen komen. Maar de meesten leggen zich erbij neer; de wereld is hard en oneerlijk. Dit is de Vervallen Wereld.

Voor alle informatie over de spelwereld, kun je hier klikken.

Past Terra X bij jou?

Terra X is een 18+ evenement dat uitdaging biedt. Zowel de spelwereld als de verhalen die wij er in schrijven, zijn hard en meedogenloos. Op Terra X zullen lastige keuzes gemaakt moeten worden die ook flinke gevolgen met zich mee kunnen dragen. Geweld, onderdrukking, dood maar ook hoop zijn belangrijke thema’s waar mee gespeeld wordt. 

Terra X is ook enigszins een koppig evenement. De spelwereld werkt maar op één manier en wij verwachten ook dat deelnemers de informatie kennen en begrijpen. De Vervallen Wereld is uniek en spannend, en als je bereid bent hier volop in mee te gaan en de uitdagingen aan te gaan, dan is Terra X het evenement voor jou!

Let op: vechten, conflict en spanning spelen een belangrijke rol in de verhalen van Terra X. Om voor een iedereen een zo gaaf mogelijke ervaring te bieden, richten wij ons ook volledig op deelnemers die hier samen met ons voor willen gaan. 

Wil je je meer weten hierover? Lees dan hier verder over onze visie.

Het verhaal van Terra X

De Vervallen Wereld is in beweging: er is een voorwerp uit de lucht gestort en op de wereld terecht gekomen in een zee van vlammen en stof. Uit de hemel? Van tussen de sterren? Dat hangt af van aan wie je het zou vragen. Volgens velen is dit een van de grootste gebeurtenissen sinds de val van de Anciens. 

Er is een ware volksverhuizing gaande, van vluchtelingen en rovers, van doorgedraaide gelovigen en gelukszoekers, richting de gevallen ster of er juist ver vandaan vluchtend.

Het verhaal volgt een groep, de spelers, op reis naar het onbekende. Het enige dat zeker is, is dat er iets uit de hemel is neergekomen en dat dit, ergens in het noord-oosten, in onbekend gebied ter aarde is gekomen.

Een groot deel van het verhaal is dan ook het bepalen, ontdekken en overleven van deze Reis. Waar moeten we langs, wat kunnen we al te weten komen? Wie kunnen wij vertrouwen, waar krijgen wij bevoorrading? En dit alles in een onzekere en vijandige wereld, waar de dreigingen uit alle hoeken zullen komen.

Meer weten over de Reis? Klik hier voor meer over het verhaal.

De visuele stijl

De gevaarlijke, schaarse wereld heeft zijn weerslag op de kleding en uitrusting. Alles is lang gedragen, gerepareerd en verweerd. Metalen uitrustingen zijn zeldzaam, maar kleine restanten van de wereld van de Anciens zijn dat niet. Elke groepering heeft over de tijd zijn eigen kenmerkende kledingstijl ontwikkeld. Van het Gilde Medecin; waar hun chirurgen zich haast van top tot teen bedekken, tot het Gilde Mineur; die hun rijkdom met roestig metaal en oude kabels tonen. 

Het uiterlijk van de Vervallen Wereld is, net als de spelwereld, uniek. Het is een geheel eigen stijl die invloeden neemt uit de middeleeuwen, traditionele of moderne kledingstijlen en elementen uit het post-apocalypse genre. Er is hier in veel ruimte om creatief te zijn, maar om de stijl zo goed mogelijk neer te zetten, hebben we ook een aantal richtlijnen.

Klik hier voor de richtlijnen en inspiratie voor kostuums.

Hoe kan je meedoen?

Meedoen op Terra X kan als speler, of als figurant. Op Terra X wordt een beperkt aantal spelers toegelaten. Het exacte aantal zal per evenement door de organisatie bekend worden gemaakt.

Als speler creëer je zelf een personage die in de Vervallen Wereld past. Als dit personage betreed jij het spel, om daar de verhalen van De Reis mee te maken. Hiervoor gelden wat richtlijnen en afspraken. Belangrijk is dat op Terra X het alleen is toegestaan om te spelen met een goedgekeurd personage. Contact met de organisatie hierover is verplicht. 

Klik hier om te lezen hoe je een personage maakt.

Als figurant werk je samen met het team, om de spelers van een gave ervaring te voorzien. Zo speel je gedurende het weekend vaak meerdere rollen, om zo samen met je collega figuranten de wereld tot leven te brengen en de spelers uit te dagen. Lees hier over ons figuranten team.

Als je weet wat je gaat doen, koop dan een kaartje in onze Ticketshop!

Praktische informatie

Een aantal praktische zaken op een rijtje:

Waar: Onze evenementen vinden plaats op de Ada’s Hoeve, te Ommen.
Overnachten:
Kamperen kan op het kampeerveld, of In Spel als je een geschikte tent hebt. 
Tijden:
Deelnemers zijn op de vrijdag welkom vanaf 11.00.

Het spel duurt ongeveer van vrijdag 20.00 t/m zondag 14.00. Let op: op vrijdag en zaterdag gaat het spel lang door. De laatste rollen vanuit de organisatie zullen rond 02.00 het spel nog in gaan. 

Voor meer informatie over het verloop van het weekend, kamperen, parkeren, catering en faciliteiten, zie Praktisch.