Wie zijn wij?

Wij zijn LARP Stichting Sinder Events; vernoemd naar het kampvuur, een plaats om samen te komen en samen verhalen te delen.

In eerste instantie zijn wij, als vrijwilligers van Sinder Events, allemaal liefhebbers van verhalen en spel. Mensen met een passie voor het maken en beleven van Levend Rollenspel. Met meer dan 50 vrijwilligers, elk met eigen talenten, doen wij ons best om verschillende belevingen te creëren voor en met de deelnemers van onze evenementen.

Onder de vlag van Sinder Events maken wij 4 verschillende evenementen; Quon, De Dwaler, Terra X en ons kinderevenement Wisselwoud. Ook al werkt niet iedereen aan hetzelfde evenement of binnen dezelfde functie, als stichting vormen wij samen één groep vrijwilligers, die elkaar onderling helpen en kennis uitwisselen.

Georganiseerd door vrijwilligers

De evenementen van Sinder Events worden georganiseerd door een actieve groep vrijwilligers. Van het bestuur, tot de commissies en de evenementen teams; op dit moment zijn er al meer dan 50 vrijwilligers actief! Sommigen zetten zich tijdens de evenementen in, terwijl anderen juist achter de schermen bezig zijn. 

Met die grote hoeveelheid vrijwilligers is er een grote diversiteit aan achtergronden, ervaring en kennis binnen de stichting aanwezig. Zowel een nuchtere, praktische blik als een creatieve, experimentele houding hebben hun plek in het organiseren van onze evenementen en teams. Stichtingsbreed houden we het contact warm en transparant, met regelmatige vergaderingen waarbij iedere vrijwilliger kan aansluiten. Want met 6 weekendevenementen en 4 eendagsevenementen in een jaar, is er altijd genoeg te doen en bespreken. 

Wat niet betekent dat het vrijwilligen alleen maar werk is! Want wie op het ene evenement deel is van de organisatie, kan het andere evenement ervaren als deelnemer. Verder organiseren we natuurlijk vrijwilligersdagen, waar we onze verbeterpunten bespreken maar ook gewoon gezellig samenkomen. Het werk kan best intens zijn, maar het is voor ons belangrijk dat het fijn is om vrijwilliger te zijn.

Heb je dit gelezen en wordt je enthousiast? Wil jij ook meer betrokken zijn bij de evenementen en je inzetten als vrijwilliger? Dat kan, graag zelfs! Extra mensen haast altijd welkom. Voor commissie taken kun je het beste contact opnemen met het bestuur. En wil je specifiek bij een van de evenementen teams, dan kun je hen het beste benaderen!

Benieuwd naar alle vrijwilligerstaken? Hier kan je onze stichting structuur vinden.

Samen als community

Sinder Events bestaat natuurlijk niet alleen uit vrijwilligers. Wij vormen namelijk samen, vrijwilligers én deelnemers, een community. Wij geloven sterk dat Levend Rollenspel iets is wat je alleen maar met elkaar kan maken. 
Dit gaat niet alleen over het spel, maar ook de sfeer en alles eromheen. Onze community is verwelkomend en open, zowel voor oude rotten als voor iemand die voor het eerst met Levend Rollenspel in aanraking komt. 

Bij de Levend Rollenspel Community van Sinder Events is om hulp vragen en aanbieden vanzelfsprekend; of het nou om het maken van een kostuum gaat of het onderling doorspreken van spannende verhaallijnen. Zo delen we kennis, inzichten en perspectieven. Op die manier zijn we allemaal verantwoordelijk voor het maken van toffe evenementen.

Onderaan de streep zorgen we gezamenlijk voor de community. Iets wat ook uitgebreid in onze visie beschreven staat.

Hoe zijn wij ontstaan?

Het verhaal van Sinder Events gaat eigenlijk heel ver terug. Lang geleden begon een klein clubje met een grote passie LarpZwolle: een organisatie die eerst één evenement organiseerde.  Dit begon kleinschalig met een leuke groep mensen. En langzaam groeiden de groep én de evenementen. Een evenement werd al snel meer dan één; en ook de hobby zelf groeide in bekendheid en diepgang.

Na een aantal jaar werden de evenementen van LarpZwolle overgenomen door Games-N-Stuff; een spellenwinkel in Zwolle. Onder de vlag van dit bedrijf kwam er nieuwe evenementen bij en groeiden de vrijwilligers teams. Dit waren een boel leerzame jaren, waar de evenementen meer identiteit kregen en wij als vrijwilligers een eigen visie ontwikkelden. 

Uiteindelijk ontstond bij Games-N-Stuff de wens om de evenementen los te laten. Bij ons was er de wens deze over te nemen. Wij wilden graag door met wat wij hadden gemaakt en met de community die er was gevormd. Zo is september 2022 Sinder Events ontstaan.