Wisselwoud (KidsLARP)

Helden, avontuur en ontdekken

Welkom in Wisseling! In dit dorpje uit de riddertijd lijken de meest dappere, slimme, en magische kinderen van de Lage Landen als vanzelf terecht te komen. De kinderen krijgen er les in zwaardvechten, toverij en nog veel meer. Ze beleven avonturen, ontrafelen raadsels, en nemen het op tegen vijanden. Het leven in Wisseling zit vol met wonderlijke wezens en machtige rituelen en er moet ook wel eens een vuurtje gestookt worden, want waar moet je anders je eten op koken?

Aantal deelnemers: +/- 80 spelers ( 6 t/m 15 jaar) en +/- 30 figuranten (16+)

Leeftijd:

6+

Aankomende evenementen 2024:

7 Apr

t/m

2 Jun

t/m

8 Sep

t/m

27 Oct

t/m

Koop hier je tickets!
Terug naar boven

De spelwereld

In het fictieve dorpje Wisseling, in middeleeuws Nederland, speelt ons verhaal zich af. Hoe kom je daar dan? In de echte wereld staat een poort die hiernaartoe leidt. Een poort van de gewone mensenwereld naar Wisseling, waar alleen kinderen doorheen kunnen. 

Het dorp is een levendige nederzetting. Het zit vol met kinderen, maar er zijn ook enkele volwassenen. Om nog een beetje orde te hebben zijn er vier verschillende Kwartieren; Lente, Zomer, Herfst en Winter. Ieder kwartier wordt geleid door volwassenen, die vooral de taak hebben om de kinderen van Wisseling alles te leren wat ze moeten weten en kunnen. Want hier veranderen kinderen in helden.

Rond het dorpje ligt het Wisselwoud. Een groot en geheimzinnig bos vol verschillende wezens. Deze wezens noemen zichzelf het Goede Volk. Het Goede Volk bestaat uit allerlei niet-menselijke wezens: van elfen en dwergen tot schimmen en vampiers. Er lopen zelfs lieden rond die zich goden noemen, maar of ze dat ook zijn durft niemand ze te vragen, want ze zijn machtig en snel aangebrand…

Meer weten over Wisseling, de Kwartieren en het Goede Volk? Lees hier over de spelwereld. 

Wisselwoud is gebaseerd op de kinderboekenreeks van verhalen- en kinderboekenschrijver Thijs Goverde die de wereld van Wisselwoud heeft bedacht. Via Games-N-Stuff zijn boeken over de wereld te koop.

Past Wisselwoud (KidsLARP) bij jou?

Wisselwoud is perfect voor jou als je graag buiten bent en veel fantasie hebt! Toneelspelen, verkleden, zwaardvechten - het kan allemaal, want er gebeurt altijd véél op Wisselwoud. Het is de plek waar je de hobby van Levend Rollenspel echt kunt ontdekken; je gaat uitdagingen aan en doet meer ervaring op, in een veilige en gecontroleerde omgeving. Het allermooist vinden wij het als je op Wisselwoud af en toe iets doet waarvan je na afloop zegt: wow, ik had geen idee dat ik dat kon…

Het verhaal van Wisselwoud (KidsLARP)

De visuele stijl

Nieuwe spelers en figuranten kunnen een eenvoudig wapenkleed en een simpel wapen lenen van de organisatie. Wij vragen om daaronder eenvoudige kleren zonder opdruk te dragen, liefst in donkere / aardse kleuren en bij voorkeur geen spijkerbroek.

Het is extra leuk als spelers die vaker terugkomen een eigen kostuum in de middeleeuwse fantasy-stijl dragen. Veel kinderen maken uiteindelijk een kostuum in de kleuren van hun eigen kwartier - vaak samen met een ouder of grootouder die goed met naald en schaar overweg kan. 

Kijk hier voor tips en ideeën voor je kostuum.

Hoe kan je meedoen?

Meedoen aan Wisselwoud kan op twee manieren. Als speler of als figurant.

Als speler verzin je zelf een rol. Als dit personage ga je spelen en de avonturen van Wisselwoud beleven. Dit kan als:

  1. Wisselkind (6-15 jr), je gaat dan in groepen, onder begeleiding van een Kwartiermeester op avontuur in het dorp en het bos.
  2. Goede Volk (12-15 jr). Spelers van het Goede Volk gaan zonder begeleiding op avontuur. Dit is veel zelfstandiger en is alleen geschikt voor meer ervaren spelers.

Lees hier de spelregels

Als je weet hoe je mee gaat doen, kan je een kaartje kopen in onze Ticketshop!

Ben je 16+ of wil je als ouder ook meedoen, dan kan je figurant worden. Je werkt dan samen met het team om te zorgen dat de spelers een leuke en spannende dag hebben. Je speelt dan bijvoorbeeld de vijand, waar de kinderen tegen vechten, of je speelt iemand met een probleem, dat de kinderen kunnen oplossen. Het is extra leuk om te figureren als je kind (of jonger familielid) meedoet als speler, of gewoon omdat je het leuk vindt om mee te maken!

Lees hier meer over figureren op Wisselwoud.

Praktische informatie

Een aantal praktische zaken op een rijtje:

Waar: Onze evenementen vinden plaats op de Ada’s Hoeve, te Ommen.
Wanneer: Wisselwoud is 4 keer per jaar, altijd op een zondag.
Wisselwoud 2024
Wisselwoud 1:  7 april
Wisselwoud 2:  2 juni
Wisselwoud 3:  8 september
Wisselwoud 4:  27 oktober

Tijden: Deelnemers zijn welkom vanaf 10.00.
Het spel duurt van 11.00 tot ongeveer 15.30 / 16.00

Meer informatie over het verloop van de dag, parkeren, catering en faciliteiten? Lees hier alle praktische informatie

En hier de spelregels