Praktische informatie
Wisselwoud

Spelregels

Bij het LARP spel worden een aantal spelregels gebruikt en zijn er termen die je moet weten om deel te nemen. Deze hebben we in een document gezet. Zodat dit makkelijk te lezen is. Het is fijn als je dit zelf door kan lezen, of vraag hulp van je ouders!


Voor alle deelnemers: Wisselwoud Basisregels

Extra spelregels voor Het Goede volk (12+ met ervaring): Spelregels Het Goede Volk


2010-09-05_16.07b_KIDSLARP_-_Adas_Hoeve_te_Ommen

Aankomst en Vertrek

Alle kinderen moeten uiterlijk om 10.30 uur aanwezig zijn op het terrein om zich te kunnen inchecken voor 11.00 uur. De incheck vind plaats centraal in het dorp, waarna je doorgaat naar het kwartier van je keuze. Bij de incheck krijg je op vertoon van je ticket (op je telefoon) een polsbandje om. Hierop wordt een telefoonnummer geschreven waarop je ouders te bereiken zijn in geval van nood. Als iedereen is ingecheckt begint na een voorstelronde en wat praktische mededelingen vervolgens het spel.


Nieuwe deelnemers

Nieuwe kinderen krijgen in hun eigen Kwartier workshops in veilig vechten, algemene regels, rollenspel en magie. Ervaren kinderen helpen hierbij.


Niet op tijd

Mocht je 11.00 uur echt niet kunnen halen, dan is dit geen ramp. Ook na 11.00 uur kan je je nog inchecken, maar je mist helaas een deel van de activiteiten in het dorp. Met name de workshops over de regels en veilig vechten zijn erg belangrijk.


Vertrek

We zijn rond 15.30 / 16.00 uur klaar en om 17:00 uur moeten we het terrein verlaten. Hulp bij de afbouw van het dorp wordt zeer gewaardeerd. Alle kleine beetjes helpen.


Locatie en parkeren

De Wisselwoud KidsLARP vindt plaats op het terrein van de Ada's Hoeve in Ommen. Zorg dat je ouders weten hoe laat ze je moeten ophalen. Auto's mogen niet bij de receptie geparkeerd worden, (de stenen parkeerplaats) maar bij de ‘gras parkeerplaats’, rechts onderin op de kaart. 


terrreinoverzicht 2016 klein


Kleding

Omdat levend rollenspel zich in een Middeleeuwse fantasiewereld afspeelt, verkleedt iedereen zich ook. Kijk of je thuis kleding hebt hiervoor, bijvoorbeeld een bruine of zwarte broek, een cape en donkere schoenen of laarzen. Misschien willen je ouders je ook wel helpen om iets moois te maken. Een cape of tabbard is vrij simpel te maken en op de markt kun je regelmatig mooie stoffen vinden voor een lage prijs. Vermijd blauwe spijkerkleding en andere schreeuwerige, kleurrijke kleding (opdrukken)! We spelen immers in de Middeleeuwen, dus is het het leukst als iedereen er ook zoveel mogelijk zo uitziet. Als je nou echt niets hebt en je hebt nog nooit eerder meegedaan, dan kan je iets van ons lenen. Neem dan wel een riem mee, deze is nodig. De volgende keer dat je meedoet, moet je voor je eigen kleding zorgen.

IMG_1577_-_Version_2


Wapens

Als je zelf een levend rollenspel zwaard of wapen hebt, mag je die natuurlijk gebruiken. Je mag alleen speciale levend rollenspel wapens gebruiken en deze moeten ook nog eens door een keuring heen komen, voordat je ze mag gebruiken. Dit is voor de veiligheid. Als je met je eigen pijl en boog komt, moet je eerst een schiettest bij ons afleggen. We kijken dan of je goed met pijl en boog om kan gaan. De schiettest is heel streng en als je het niet haalt, mag je je pijl en boog ook niet gebruiken. Wel zullen we je helpen en laten oefenen in de pauzes. Als je zelf geen zwaard hebt, mag je er één keer een oefenzwaard van ons lenen. De volgende keer dat je meedoet, moet je voor een eigen wapen zorgen.


LARP spullen kopen

In Zwolle zit Games-N-Stuff, die verkoopt larp spullen via hun webshop. Op doordeweekse dagen en zaterdag is er soms in overleg mogelijk gekochte artikelen bij hen af te halen.  


Eten en Drinken

We hebben de hele dag water voor je te drinken. Verder kun je fris en verschillende soorten lekkers in de riddertent kopen, neem hiervoor dus wat geld mee, mocht je dit willen. Er is geen catering met broodjes meer, dus iedereen moet een eigen lunchpakketje meenemen en eventueel iets te drinken.


IMG_1650

Figureren Wisselwoud (16+)

Figureren op Wisselwoud is mogelijk. De meeste 'praat-rollen' worden vervuld door een door ons samengesteld team van vaste figuranten. Er zijn echter op elk evenement wel een twee- of drietal eenmalige praatrollen te vergeven. Daarvoor kan iedereen zich opgeven; wie het eerst komt, het eerst maalt! En ouders wier kinderen deelnemen aan het evenement kunnen, indien gewenst, altijd aansluiten bij een vecht-groep, de zogenaamde butser. Wil je figureren? Stuur dan een mailtje naar: wisselwoud@sinderlarp.nl

Daarnaast zoeken we soms ook mensen in andere ondersteunende rollen, zoals Kwartiermeesters (KM's).


Aflasting slecht weer 

We behouden ons het recht voor een evenement te verplaatsen of af te lasten bij heel slecht weer. Dit wordt waarschijnlijk per mail bericht, controleer bij slecht weer op zondagochtend je e-mail, evenals de discord. We lasten alleen af bij storm of extreme kou, natuurlijk bij code rood, oranje in overleg. Dus wordt er regen voorspelt, dan lasten we niet standaard af. Het is dus sowieso altijd handig, als de voorspellingen niet zo goed zijn en het evenement wel doorgaat, een regenjas of regenkleding mee te nemen. 

Terug naar boven